Pewnie niejednokrotnie przeglądając zasoby internetowe, natrafiliście państwo na hasło „cukierki z logo”. Części z was, szczególnie ta, która jest zaznajomiona z tematyką słodyczy reklamowych, pewnie od razu rozpoznała o jakie cukierki chodzi. Są to oczywiście, najczęściej używane w branży reklamowej krówki mleczne.
Dlaczego akurat krówki?
Powód jest banalny – proste i szybkie wykonanie oraz łatwo dostępne składniki. Zajmijmy się zatem tymi składnikami. Nie są one zbyt wyszukane, jednak połączone w całość stanowią pyszną przekąskę. Chodzi oczywiście o mleko, masło i cukier. To sag łowne składniki niemalże każdej krówki. Proces podgrzewania masy musi być przeprowadzony cierpliwie i ostrożnie. W zasadzie od czasu, w jakim połączone składniki przemienia się w pyszną, masę o karmelowym kolorze zależy smak i kruchość krówki. Wiedzą o tym osoby, które próbowały wykonać ten przepis w domu. Oczywiście da się zrobić krówki w domu, choć wymaga to od osoby przyrządzającej wiele skupienia i cierpliwości. Zbyt szybko przygotowana mas prawdopodobnie przypali się i będzie do wyrzucenia. Dodatkowo trzeba uważać na temperaturę, ponieważ gotowana 40 minut „mikstura” jest naprawdę gorąca i w razie wypadku może nieść za sobą konsekwencje porażenia przez wiele lat.
Ryzykować czy nie?
Dla tych, którzy wola jednak zjeść cukierki w zrobionej już formie i co najważniejsze zimne, polecamy szczególnie te, które znajdziecie państwo na targach promocyjnych danej marki czy firmy. Cukierki z logo takiego przedsiębiorstwa nie odbiegają smakiem od tych, które znajdziecie na półkach w sklepie, a zjedzone podczas monotonnego spaceru w hali wystawowej, na pewno dodadzą trochę energii i uśmiechu na twarzy. Sam wielokrotnie zbieram krówki różnych firm i porównuje ich smak. Praktycznie od razu wychodzi, która z firm oszczędzała na sowich krówkach!
Zobacz też: Cukierki z logo | pyszne-krowki.pl